Mange tilskuere, spillere, forældre og sponsorer hørte i Kultursalen interesseret på Morten Stig Christensens mange oplevelser med og meninger om dansk håndbold.

Morten Stig: Husk de store øjeblikke!


Af Erik Hansen, SUS Håndbold

- Sporten er fyldt med store øjeblikke. Lige før så vi ovre i hallen et af dem. Mon ikke spillerne fra Skjern og SUS - og for den sags skyld både lederne og vi tilskuere - vil huske den kamp for evigt. Uanset om det for Skjerns vedkommende var for sejren eller for jeres juniorer var det brandærgerlige nederlag i sidste sekund. Og jeg er sikker på, at alle spillerne her ved stævnet i hele livet vil mindes, at de som juniorer var med til at spille om danmarksmesterskabet.

- Selv om de færreste når så langt i karrieren, så oplever alle håndboldspillere - lige fra lilleputter i B-rækken til veteranspillere - alle deres store øjeblikke, der gør håndboldsporten og for den sags skyld al sport til noget helt unikt.

Tilhørerne i Kultursalen ved det store DM-stævne i Ullerslev Kultur- og Idrætscenter var ikke i tvivl om, at dagens gæst, Morten Stig Christensen, brænder for håndboldsporten, og at den nye DHF-direktør og tidligere TV2-sportschef i sjælen har oplevelser for livet med sin sport.



Mig med det sorte hår!
Levende fortalte han om, hvordan han som 7-årig var med Amager-klubben MK 31 var med på sin første sommerlejr ved Køge, og stolt fremviste et holdbillede på salens storskærm fra VM for lilleputter, som dengang blev afviklet i Helsingør. 

- Det er mig med det sorte hår øverst til venstre!

- Her i Ullerslev har I en flot kultursal og en sammenbygning af biblioteket og sportsfaciliteterne. Det siger alt om, at sport også er kultur. For det er det!

- Deltage i sport og være en del af et hold er noget af det største, man kan opleve. Derfor skal samfundet og I ledere værne om den. Javel, landsholdene er håndboldens flagskibe, men talentmassen ude i hallerne, som vi oplever overalt i forenings-Danmark, er unik.

- Se bare en kamp, som den lige før mellem Skjern og SUS. Det var bare fornem håndbold og et bevis på, at nye landsholdsspillere er på vej, og at dansk håndbold står stærkt i fremtiden. Samtidig er det underholdning på allerhøjeste plan for tilskuere, og en skam er det, at medier som TV2 Fyn ikke var dér. Det var virkelig en kamp med alle aspekter, følelser og historier - ren TV-topunderholdning.

Derfor vil han som direktør for Dansk Håndbold Forbund og sin store medieerfaring da også til stadighed arbejde for, at de mange historier ude i hallerne også bliver fortalt.

- I forhold til de fleste andre sportsgrene skal håndbold naturligvis ikke klage over mediedækningen. Den er meget intens. Men endnu flere historier bør ud, og en af dem er et sådant stævne, som her i dag, påpegede Morten Stig Christensen.


Første seniorkamp var en landskamp
Overfor den store lyttende forsamling afslørede DHF-chefen, at han selv i ungdomsårene var med til at vinde guld for MK 31 ved såvel junior- som ynglinge-DM. Og det til trods for, at træningen i starten foregik i en skolesal på Amager, hvor der kun var plads til et mål.

- Vi nåede langt på vores måde, og det samme er SUS Håndbold, og de øvrige klubber her i dag. SUS og Strandby/Elling er eksempler på, at mindre landsbyklubber kan nå meget længere, end man måske tror. Skjern er et eksempel på, at en mindre provinsby kan nå helt til tops i dansk og for den sags skyld international håndbold.


På sin egen måde
- Men vigtigt er det, at man fastholder at gøre det på sin egen måde, og huske de store øjeblikke. Og ikke sætte sig urealistiske mål. For eksempel er dette her et stort øjeblik i SUS Håndbold, og naturligvis et mål, som de færreste klubber når. Men at det så også skal udløse en målsætning om, at klubben skal ende langt oppe i divisionerne eller helt oppe i håndboldligaen, er en anden sag. Mere realistisk er det, at man her og i de mange andre talentfabrikker landet over glæder sig over at kunne være med til at danne det uvurderlige fundament for den unikke danske håndboldkultur og måske for flagskibene, der nu en gang er landsholdene.

I mange år var Morten Stig Christensen selv krumtap på herrelandsholdet. Allerede som langhåret 17-årig kom han ved OL i Montreal i 1976, og lige inden debuterede han mod Norge, der faktisk samtidig var hans første seniorkamp. Siden blev det til tre OL'er og tre A-VM deltagelser og ialt 190 landskampe.

At han som direktør for Dansk Håndbold Forbund nu på fuldtid kan medvirke til at fastholde og udbygge håndboldsporten er han både stolt og ydmyg overfor, ikke mindst i disse år, hvor de danske landshold og klubber på internationalt plan aldrig før har markeret sig så stærkt - og hvor det stadig sprudler med talent og iver i de mange klubber over hele Danmark.

Derfor var det ham en synlig glæde og fornøjelse at være deltager og helt på frivillig basis - som de fleste øvrige i håndboldverden - denne søndag middag holde det spændende og oprigtige indlæg i Ullerslevs kultursal.



SUS Håndbold brugte anledningen til at invitere sponsorer til et arrangement søndag formiddag under DM-stævnet. Primus motor ved stævnet, Rene Vitton Dyrehauge byder her velkommen til de fremmødte sponsorer og til Dansk Håndbold Forbunds direktør Morten Stig Christensen. 



Tilbage til forsiden