Sportsligt kostede SUS kroner

SUS Håndbold oplevede i den forgangne vinter en af de bedste sæsoner i klubbens snart 20-årige historie. Klubben havde 35 hold med i turneringen og med 354 medlemmer - heraf 86 nyindmeldte i løbet af sæsonen - det hidtil største medlemstal. Og i ungdomsafdelingen, der er blandt de allerstørste på Fyn, opnåedes fornemme resultater. Lilleput drenge og -piger elite vandt sølv ved fynsmesterskaberne, som blev afholdt i Gudme og puslinge piger blev fynsmestre i A-rækken. Puslinge drenge elite blev næstbedst på Fyn efter GOG og opnåede en 6. plads ved DM. Herre junior og herre ynglingene spillede begge i Østdivision 1, hvor begge hold blev vinder af deres række og dermed 7. bedste hold af alle øst for Lillebælt.

Men ved generalforsamlingen, som blev afholdt i onsdags i Ullerslev Kultur- og Idrætscenter, kunne det konstateres, at sportslig succes er dyr. Således kom klubben ud af det forgangne regnskabsår med det største underskud, siden sammenslutningen mellem håndboldklubberne i Skellerup SG&I og Ullerslev blev etableret i 1989.


Gik til ungdomsarbejdet
Underskuddet på 40.000 kroner giver dog ikke panik i SUS Håndbold, og devisen om at lade pengene gå til ungdomsarbejdet er blevet fulgt, fremgik det af regnskabet, som blev uddelt ved generalforsamlingen.

- Vi har stadig en god egenkapital, men med det sportslige og det store aktivitetsniveau, vi har i klubben, er man fremover nok nødt til at se på blandt andet tilskuddene, som gives til turene for klubbens mange spillere, lød det fra den afgående formand Torben Nielsen, der også nævnte, at økonomien har været belastet af indkøb af nye boldkasser, tørretumbler til vask af det meget spilletøj, ekstra PR omkring divisionsholdene, ligesom det var dyrt at have tre ungdomshold til med til kvalifikationsturneringen til østdivisionerne, og hvor det som bekendt lykkedes for SUS Håndbold at få to hold med i Østdivisionen.


Fire nye i bestyrelsen
Efter først ti år og siden i de to seneste sæsoner at have siddet for bordenden ønskede Torben Nielsen ikke genvalg. Det samme var på forhånd meddelt af tre øvrige bestyrelsesmedlemmer, Sonja Hedeager, Vibeke Bramm og Pia Wind. De blev afløst af Christian Rahn, Anne-Mette Juncher, Tina Jespersen og Lene Henriksen.

Desuden valgtes Mette Jensen og Helle Hansen til suppleanter. Der var genvalg til revisorerne Asger Geweche og Jørgen Hedeager samt revisorsuppleant Ulrik Brejnholt.


Dårlig gennemgang
I sin sidste beretning omtalte Torben Nielsen blandt andet samarbejdet med håndboldklubberne i den nye kommune, Nyborg og Østfyn, som heller ikke i andet forsøg blev en realitet, men som stadig holdes "varmt".

Han udtrykte tilfredshed med, at man i den nye kommune valgte "Ullerslev-løsningen", således klubberne ikke skal betale for brug af hallerne. Til gengæld havde han - som de øvrige brugere - ikke udpræget ros til indretningen af det ellers mondæne Ullerslev Kultur- og Idrætscenter.

- Efter en hel sæson i det nye kulturhus må vi desværre erkende, at gennemgangen igennem den gamle hal til den nye hal ikke fungerer. Det var et problem, som vi gjorde opmærksom på, da byggeriet var i gang, men ingen ville høre på, at det var en meget dårlig løsning. Da motionscentret har pladsproblemer, håber vi, at man ved en eventuel kommende udvidelse løser dette problem samtidig, lød det fra den afgående formand. 


Hele bestyrelsens beretning ved årets generalforsamling i sin helhed - læs her:


SUS Håndbold - generalforsamling 
onsdag den 23-05-07 
i Ullerslev Kultur- og Idrætscenter.


Bestyrelsens beretning 
v/formanden Torben Nielsen:


Efter generalforsamlingen den 30. maj 2006 har SUS Håndbold været konstitueret således:

Formand: Torben Nielsen
Næstformand: Rene Dyrehauge
Sekretær; Vibeke Bramm
Heine Christiansen: Ansvar for seniorafdelingen
Marina Hansen og Pia Wind: Ansvar for ungdomsudvalg
Sonja Hedeager: Ansvar for børneafdelingen.


Der har i indeværende sæson været ikke mindre end 107 trænere – ledere og øvrige ulønnede hjælpere til at holde styr på ca. 35 hold og 354 medlemmer i SUS Håndbold. SUS Håndbold har fået ikke mindre end 86 nye indmeldte spillere i forgangne sæson, det største antal medlemmer siden etableringen af SUS Håndbold i 1989, hvor der var ca. 300 medlemmer det første år.

Der har været afholdt forældremøde på alle hold – "storebørnehavedag" i efterårsferien – minier i Løvens Hule – julestævne i Tommerup og Odense – 11 hold til Egene Cup i Gråsten weekenden før påske, hvor der blev høstet mange medaljer, og 72 SUS'ere var på påsketur til Holland. Alt i alt igen i år en meget stor aktivitet i børne- og ungdomsafdelingen.

Sportsligt har det også været en stor succes i børne- og ungdomsafdelingen. Lilleput drenge og -piger elite vandt sølv ved fynsmesterskaberne, som blev afholdt i Gudme og puslinge piger blev fynsmestre i A-rækken. Puslinge drenge elite blev næstbedst på Fyn efter GOG og opnåede en 6. plads ved DM. Herre junior og herre ynglingene spillede begge i Østdivision 1, hvor begge hold blev vinder af deres række og dermed 7. bedste hold af alle øst for Lillebælt.

En meget flot sæson i børne- og ungdomsafdelingen. Stor tak til alle trænere ledere for en god sæson.

På seniorplan skal SUS Håndbold igen have to hold i fynsserien i næste sæson, da det efter en sæson i serie 1 lykkedes damerne efter en flot sæson at komme tilbage i Fynsserien. Herre serie 3 opnåede direkte oprykning til serie 2, og herre serie 2 har været i gang med oprykningsspil til serie 1, men tabte de to sidste kampe, så kommende sæson er også serie 2.

Også her en tak til alle trænere ledere for en vel overstået sæson i seniorafdelingen.

SUS Cup, som i 2006 blev ændret til Fionia Bank CUP, blev igen både sportsligt, klubmæssigt og økonomisk en stor succes, da ca. 1200 spillere fra hele landet var samlet. Et stævne, hvor man er nødt til at bruge otte østfynske haller for at afvikle alle kampe. En stor tak til klubbens veteranhold, som har ansvaret for afviklingen af Fionia Bank CUP, men også en stor tak til de ca. 150 frivillige hjælpere og den store opbakning fra sponsorer – ikke mindst et godt samarbejde med Fionia Bank, Ullerslev-afdelingen.

Støtteforeninger
SUS Håndbolds tre støtteforeninger, HBF Banko, Spar To og Kloakken, bidrager alle til, at vi kan realisere nogle af de ønsker, vi har. Kulturugen var igen i samarbejde mellem Spar To og Kloakken, mens HBF kun giver overskud takket være et afsluttende reklamebanko, så om der fortsat skal være banko i Ullerslev Kulturhus vil fremtiden vise. Tak til de tre støtteforeninger for et godt samarbejde.


Kulturhus
Efter en hel sæson i det nye kulturhus må vi desværre erkende, at gennemgangen igennem gammel hal til ny hal ikke fungerer. Det var et problem, som vi gjorde opmærksom på, da byggeriet var i gang, men ingen ville høre på, at det var en meget dårlig løsning. Da motionscentret har pladsproblemer, håber vi, at man ved en evt. kommende udvidelse løser dette problem samtidig. 

Tak til hallens personale og den nye cafeteria forpagter for et godt samarbejde i den forgangne sæson.

Evt. samarbejde mellem Østfyn, Nyborg og SUS
Efter kommunesammenlægningen fra 1. januar 2007 tog SUS Håndbold initiativ til en drøftelse om et evt. samarbejde mellem Østfyn, Nyborg og SUS Håndbold. Jeg synes, at vi på formandsniveau havde en god dialog og nogle gode tanker om fremtiden, men vi var også enige om, at skulle vi samarbejde på seniorplan, skulle det være mellem alle tre foreninger. Men desværre valgte Østfyn at trække sig, men Nyborg og SUS arbejder videre på et eventuelt samarbejde på herre ynglingeplan til næste sæson.

Ny kommune
Som det er alle bekendt, er vi blevet en del af Nyborg storkommune fra 2007. Det er med stor glæde, at kommunalbestyrelsen i Nyborg Kommune har kigget på Ullerslev-modellen, så vi kunne fortsætte med gratis halleje. At det blev Ullerslev-modellen skyldes også et flot arbejde fra Nyborg Idrætssamvirke, hvor man havde beregnet, at den indtægt, man fik ind fra klubberne for brug af hallerne, stort set ville være lig med hele beløbet til at administrere tilskudsordningen.

Økonomi
Sportsligt har det som nævnt på alle områder været en fantastisk sæson, men økonomisk har vi desværre ikke formået at lave overskud, som vi plejer. Det har altid været SUS Håndbolds mål at skabe så god en økonomi, at vi kunne have flere ungdomshold på divisionsniveau, men at vi på et eller andet tidspunkt måske ville løbe ind i røde tal, som vi har gjort i år. 

Det drejer sig dog ikke om et underskud, der giver panik. Vi har stadig en god egenkapital, men med det sportslige og det store aktivitetsniveau, vi har i klubben, er man fremover nok nødt til at se på blandt andet tilskuddene, som gives til turene for klubbens mange spillere.

Underskuddet blev på ca. 40.000 kroner. Det skyldes blandt andet, at der er investeret i nye boldkasser, tørretumbler til vask af det meget spilletøj, ekstra PR omkring vores divisionshold, ligesom det har været dyrt at have tre ungdomshold til med til kvalifikationsturneringen til østdivisionerne, hvor det som bekendt lykkedes at få to hold med i Østdivisionen. 

Hvis der er noget positivt i røde tal, så er pengene brugt i børne- og ungdomsafdelingen.

Håndboldskole
SUS Håndbold kan i år tilbyde håndboldskole i uge 32. Det er på foranledning af herre juniorholdet og holdets trænere, at SUS i år er blevet arrangør af en af DHF mange håndboldskoler. Træningen og aktiviteterne på håndboldskolen vil primært blive varetaget at trænere og spillere omkring herre junior divisionsholdet samt andre ungdomstrænere fra klubben.

Til slut vil jeg gerne takke samtlige sponsorer, som vi atter i år har haft et meget flot og uundværligt samarbejde med.

Tak til bestyrelsen for et godt samarbejde. Idet hele taget tak til alle, som har arbejdet i og for SUS Håndbold i det forgangne år.



Tilbage til forsiden